Hvorfor føler menn seg truet av smarte kvinner?

ID-100360215

De siste dagene har det igjen vært publisert flere studier om kvinners intelligens og hvilke egenskaper som tiltrekker menn. Vi har vel alle hørt det før, og det er vel ikke noe nytt at menn setter intelligens øverst på listen, i teorien i alle fall, over hvilke egenskaper som er mest attraktive hos kvinner. Det er som å lese artikler fra 1995, hvor forskning viser til de samme funnene, men ett spørsmål synes jeg fortsatt er interessant;

Hvorfor føler menn seg truet av smarte kvinner?

Tekst: Parisa Yousefi. Foto: nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Intelligens vil ofte havne på topp tre listen til menn, men det ville vært interessant å spørre en mann om han faktisk har datet en smart(ere) kvinne. I føge The Telegrahp viser forskning at menn opplever et tap av maskulinitet i møte med kvinner som er mer intelligente enn dem selv.

En britisk studie viser at smarte og velutdannede kvinner forblir single i større grad enn andre. I Norge er det lønningsposen som truer parforholdet. De fleste norske miljøer godtar heldigvis oppegående damer, men når det kommer til privatøkonomien, har norske menn fortsatt litt å gå på. Den norske gjennomsnittsmannen foretrekker kanskje å tjene mer enn kona, men jeg tror et generasjonsskifte av yngre menn er mer avslappet til at også kvinner kan være hovedforsørgere.

Kanskje tradisjonelle menn ikke skal føle seg så truet lenger, og heller tenke at økt inntekt hos kvinner øker utdanningsnivået til barna, som igjen øker fremtidig produktivitet i samfunnet. Eller vil tap av maskulinitet fortsatt forbli det viktigste?

 

facebooklinkedin

Parisa

5 Comments

 1. Hei.
  Bra blogg du har. Det er få blogger der ute skrevet av damer som både har bra layout og interessant innhold:) Har lest din en stund uten å kommentere, men tenkte etter og ha lest dette innlegget at denne gangen skulle jeg skrive noen ord :) Mange menn føler seg truet av det meste hos oppegående kvinner det behøver ikke bare være intelligens…men det er jo desverre slik at en del menn finner det mer komfortabelt med kvinner som ikke har så mye meninger, ikke er sterke og frem for alt ikke er intelligente. Til syvende og sist tror jeg likevel at menn når det kommet til ett stykke egentlig trenger og vil ha sterke tøffe damer…men det krever at mannen er tøff og sterk tilbake..fordi tøffe damer kjeder seg uten det samme i menn…så dette går vel litt begge veier :) men jeg skjønner poenget, og menn er feigere enn jenter :)

  • Hei,
   Takk for fine ord, og veldig hyggelig at du kommenterer!
   Jeg er enig med deg, at dette går begge veier, men det er fortsatt et stykke igjen..
   Parisa

Legg igjen en kommentar