Verdens morsomste jobb!

Heidi_Arnesen_Austlid_IKT-Norge_presse_472_print

Heidi Austlid (39) har jobbet med IKT-politikk hele sitt yrkesaktive liv, og har ledererfaring fra offentlig og privat sektor. Austlid har arbeidet i IKT-Norge i 7 år og ble nylig forfremmet til administrerende direktør i IKT-Norge.

Tekst: Parisa Yousefi. Foto: IKT-Norge

Austlid har alltid vært opptatt av det «nerdete», og det var stor dose av tilfeldigheter og hardt arbeid som ledet henne inn på IT sporet i sin tid. Hun sitter som toppleder i IKT-Norge, men en ren IT utdannelse mangler hun fortsatt på CVen, og det er nok den ene tingen hun ville valgt å gjøre annerledes, om hun hadde hatt muligheten. Gjennom sin lange karriere har hun dog jobbet mye med IT politikk.

Austlid har lenge vært opptatt av å innføre teknologi og spesielt programmering tidlig hos unge jenter. Hun mener det nærmest er for sent å ha innvirkning på barn etter fylte 10 år og har derfor prøvd å innføre IT tidlig inn i skolen. Det mener hun vil skape muligheter for barn, og spesielt jenter, tidlig.

Hvorfor er programmering så viktig?

«Det er ekstremt viktig med forståelse for programmering, for å forstå verden. Jeg har verdens morsomste jobb, i den morsomste næringen, som gir høyest verdiskapning i Norge. Alle omstillingsprosjekter i Norge baserer seg på teknologi. Teknologi skaper nærhet mellom mennesker, det skaper bedre tjeneste. Det er det Norge skal leve av i fremtiden, og de neste generasjonene skal være med å forme dette fremover. Teknologi har jo tidligere blitt sett på som veldig nerdete, men det har tross alt blitt den viktigste næringen i Norge. Vi er et av landene i verden som har kommet lengst når det gjelder likestilling, men allikevel er vi veldig kjønnsfordelt. Jeg mener foreldre delvis har skylden her, de åpner ikke opp mulighetene for jenter tidlig nok.»

«Som toppleder er det veldig viktig for meg at yngre jenter også forstår at jeg både er leder og menneske, at de ikke trenger å velge mellom jobb og det å være menneske. Og måten jeg klarer å kombinere dette på, er ved å være en strukturert logistikkmester, og ikke minst ved å tørre å ha folk rundt meg som er flinkere enn meg selv.»

Austlid ser mange gleder ved sin nye roller, men med et så stort ansvar følger også utfordringer.

«Jeg er litt engstelig for at vi ikke klarer å legitimere at vi er viktig for alle de store samfunnsendringene. Norge kan bli en sinke på den digitale arena dersom vi ikke klarer å sette opp digitaliseringsfarten, og det er jo en utfordring at politikere er litt feige om verdien av digitalisering.»

Mandag 26. Oktober arrangerer det nyoppstartede teknologinettverket TENK – Tech nettverket for kvinner, sitt første networking event på teknologihuset i Oslo. Austlid ser frem til å holde et innlegg på arrangementet, hvor målet med kvelden er å få mest mulig innsikt i hva kule damer i tech jobber med og ikke ha for mye fokus på hvordan det er å være kvinne i tech. TENK har gitt uttrykk for at de syntes det er ekstra viktig at foredragsholderne faktisk får snakke om tingene de driver med og lære publikum om deres spesialfelt.

 

facebooklinkedin

Parisa

Legg igjen en kommentar