– Det starter med hederlige ledere

Kommjobb for NHO
Adm.dir. Kristin Skogen Lund

Hun har figurert på listene til Fortune og Kapital over verdens mest mektige kvinner. Men Kristin Skogen Lund (49) deler gjerne glansen.

Tekst: Parisa Yousefi (fra Oda Magasinet, utgave 2). Foto: Berit Roald

Hun var den første kvinnelige NHO-presidenten, og den første til å gå fra dette vervet til å bli administrerende direktør for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Kristin Skogen Lund vil at flere kvinner skal innta sjefsstolen.

Mange av kvinnene jeg har møtt i arbeidslivet har sluttet i jobber når de heller burde hatt is i magen og kjempet litt lenger. Jeg har erfart at ”stayerevne” lønner seg i det lange løp, sier hun.

Givende å lede

Skogen Lund er gift, har fire barn, to sett tvillinger i skolealder. Likevel har hun plass til et tungt lederverv i livet sitt.

Jeg er faktisk blant dem som spretter opp om morgenen. Jeg er glad i livet og glad i jobben. Jeg får energi av arbeidet mitt, og bruker den energien igjen på barna. Arbeidet byr også på mye sosialt samvær, så det er ingen mangel på sosiale aktiviteter, sier hun.

Hun og ektemannen Christian Lund har riktignok fått hjelp til barnepass da barna var mindre. Både au pair, besteforeldre og søsken uten egne barn har bidratt.

Det å ha et mangfoldig nettverk ser hun er nyttig i mange sammenhenger. Blant annet ser hun det på tilbakemeldingene hun får fra deltakere på NHOs programmer Female Future og Global Future.

Oda-Nettverk er for øvrig veldig bra, og er et nettverk jeg har kjent til i mange år, sier hun og fortsetter; Vi har alle noe å lære av andres erfaringer og historier, og vi kan la oss inspirere når vi ser andre tråkke nye spor. Selv har jeg en jobb som hver dag innebærer interessante og lærerike møter med forskjellige mennesker. Det er noe av det jeg liker best ved denne jobben. Hvis jeg skal nevne egenskaper jeg setter pris på hos mine nærmeste ledere, er det at de utfordrer meg, at de kan mer enn meg på sine områder, de er selvgående og at miljøet vi sammen utgjør skaper trivsel og arbeidsglede, forteller hun.

Selv mener NHO-sjefen at hun bestandig har blitt hjulpet frem i sitt nettverk. Hun er ikke så glad for det mediefokus kvinnerollen kan få en del ganger.

Det er en overdrivelse med stadige koblinger mellom at det skal være så vanskelig for kvinner å kombinere krevende posisjoner med arbeidsliv, sier hun.

I stedet tror hun det heller dreier seg om at ikke alle dyktige kvinner har det rette ”killer”-instinktet, som hun liker å kalle det. For å sitte på toppen koster – det er en uriaspost der det må tas mange upopulære avgjørelser.

Alle valg innebærer kostnader i en eller annen form, men jeg har villet velge det livet jeg har og den jobben jeg har, og mener belønningene langt overgår kostnadene, presiserer hun.

Mangler kvinner i næringslivet

Skogen Lund har ikke blitt veldig påvirket av å bli høyt rangert på kåringer over mektigste kvinner. Selv om hun har tronet toppen av Kapital sin liste flere år på rad. Med direktørjobb i Telenor og mange tunge styreverv ble hun den mektigste næringslivskvinnen Norge noen gang har sett. Det plasserte henne også på en sensasjonell 38. plass på magasinet Fortune sin liste over de mektigste forretningskvinner – i verden! Etter at hun fikk heltidsjobben som NHO-direktør – som tidenes første kvinne – måtte hun si fra seg Telenor-jobben samt kvitte seg med en del verv. Med kvinnelig statsminister i Norge, har Lund nå sunket noen plasser på Kapitals liste.

Man må huske på at posisjonene i næringslivet kun er til låns, sier hun ettertenksomt og legger til; men det er fint med anerkjennelse.

Selv har hun merket seg at det er flere kvinnelige ledere i offentlig sektor enn i det private. Det ser hun som en sentral utfordring for næringslivet. Hun mener det kommer av at mange kvinner oppfatter offentlig sektor som et tryggere karrierevalg.

Det er en stor utfordring for næringslivet hvis vi ikke klarer å rekruttere fra hele befolkningen til våre bedrifter. Vi som er kvinner og ledere i næringslivet må stå frem og fortelle at det er både morsomt og utfordrende å være leder, sier hun.

Det at man kan påvirke positivt og bidra til viktige forbedringer i samfunnet, er et viktig argument.

Innovasjon skjer det mest av i privat sektor, poengterer hun. Det bør flere kvinner merke seg. Jeg tror også mange kvinner kan og bør ta større risiko i sine karrierevalg.

Hennes råd er å holde ut litt lenger enn det man egentlig har lyst til, og ikke skylde på andre.

Den beste karriereplanen er alltid å levere så godt man kan, og akseptere at andre også får en del av glansen. Det er i motbakke det går oppover, og av motstand og utfordringer finner man ny lærdom, sier hun.

Et skolelys

Karrieren til Kristin Skogen Lund startet som stipendiat for eksportrådet i Madrid. Hun har senere inntatt lederstillinger i Unilever, Coca-Cola, Scandinavia Online og Scanpix, før Aftenposten og Telenor og sist men ikke minst NHO stod for tur.

Det er dog kanskje noe arv bak tøffheten til næringslivslederen. Faren hennes, Olav Skogen, var motstandsmann under krigen. Han var Milorgs områdesjef på Rjukan da Gestapo tok han ved juletider 1942. Han overlevde, og sto frem med sin historie som ett av få torturofre under krigen i Norge. Beskrivelsene var ingen fråtsing, men en studie i krefter som kan motstå ondskap.

Farens ærefulle innsats, medførte at datteren fikk et stipend til å studere i USA. I dag har hun en bachelor i Internasjonale studier og ledelse fra Oregon. Etter det første semesteret viste karakterbeviset hennes bare ”A”. Først trodde hun det var en feil, men det var det ikke. Det var da ”killer”-instinktet våknet i henne.

Kunne hun prestere så godt i et krevende studium, skulle hun fortsette å stå på! Hun tok en fireårig bachelor på tre år, og fikk kun én B. Så etter jobboppholdet i Spania fortsatte hun med en master ved en av verdens ledende handelshøyskoler, INSEAD i Frankrike.

Det er ikke nødvendig å ta utdannelse i utlandet, men man lærer mye når man kommer et nytt sted og helt på nytt må presentere seg for omgivelsene. Den jeg ble best kjent med i utlandet var meg selv. Dessuten har Norge som kunnskapsnasjon godt av at studenter drar ut, og at utenlandske studenter kommer hit. Kunnskapsutvikling er ikke en nasjonal øvelse, sier hun.

Ingen gründer

Allerede som 30-åring ble Kristin Skogen Lund administrerende direktør. Det startet med Coca-Cola, Sverige.

Størstedelen av karrieren hennes har funnet sted i store organisasjoner, noe hun tror er tilfeldig.

Jeg har når sant skal sies ikke vært en gründer, men er dypt imponert over de som er det. Drivkreftene som finnes i meg, går mer på mennesker, organisasjoner og endringsledelse. Det har ikke dukket opp en egen konseptidé som jeg har brent for. Mitt virke har vært preget av det organisatoriske aspektet ved ledelse og innovasjon innen de rammene til de bedriftene jeg har ledet, sier hun.

NHO har en 25 år lang historie hun er svært ydmyk for, samtidig som hun ønsker å skape nye resultater.

Jobben ville jeg ikke tatt om det ikke var for ønsket om å løfte NHO til nye høyder. Vi er inne i en interessant brytningstid for norsk økonomi, og NHO har en viktig rolle i samfunnsutviklingen, forteller hun.

Ønsket er at hennes tid i NHO skal minnes som en god epoke i NHOs historie.

Og da håper jeg at alle som har jobbet for meg skal synes at de fikk til mer og følte seg bedre enn de ville gjort uten meg som leder. Integritet er alfa og omega. Som NHO-sjef leder jeg en sammenslutning av bedrifter som setter nettopp integritet i høysetet, gjennom arbeidet for et organisert og hederlig næringsliv. Det starter med hederlige ledere, sier hun.

Selv om hun selv har valgt veien gjennom store organisasjoner, behøver ikke alle å gå samme vei for å oppnå suksess. Det handler om å velge utdanning og yrke ut ifra hva man liker og ønsker å gjøre.

Når det kommer til yrkesvalg, bør man også tenke på hva nærings- og arbeidsliv vil ha behov for framover. Om noen tiår mener jeg det virker opplagt at Norge vil trenge helsearbeidere, fagarbeidere og ikke minst teknologer og realister. På disse områdene er det allerede stor etterspørsel i dag, avslutter hun.

facebooklinkedin

Parisa

Legg igjen en kommentar