– Jeg begynte fra «scratch»

Silje Vallestad & Nicklas

Bilde: Silje Vallestad og administrere direktør Nicklas Jonsson

Silje Vallestad (37) er aller mest stolt over å ha gått fra visjon til virkelighet. Med sete i Silicon Valley i gullstaten California, leder hun den prisbelønte bedriften Bipper. – Gründerliv er inget hobbyprosjekt, sier hun.


Tekst: Parisa Yousefi (fra Oda Magasinet, utgave 2). Foto: Bipper

Silje Vallestad startet selskapet Bipper Communication i 2008. På bakgrunn av etableringen, har hun vunnet flere gründerkåringer; Blant annet Årets kvinnelige gründer i 2011, av Innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet. Hun er også utnevnt som Young Global Leader av World Economic Forum, og kåret som en av Nordens 20 fremste businesstenkere. I tillegg er hun gift og har tre barn.  

Mobil trygghet

Småbarnsmoren lanserte høsten 2010 foreldrekontrollløsningen Bipper sammen med Tele2 og VivaCom. Med Bipper kunne foreldre følge med på og sette grenser for barnas mobilbruk. I tillegg inneholdt tjenesten en lokasjonsbasert SOS funksjon der barna enkelt kunne be om hjelp ved behov. Tjenesten var utviklet for gammeldagse mobiler ettersom smartmobiler på den tiden var for dyre for de yngste, men det endret seg raskt. I løpet av få måneder var Bipper, som lå helt i teten internasjonalt innen foreldrekontrolløsninger, teknologisk sett ganske utdatert, men oppmerksomheten mødrene viste SOS-funksjonen gjorde det tydelig at det var et stort behov i markedet for personlige trygghetsløsninger. Et år senere ble trygghetsappen bSafe lansert, og oppmerksomheten rundt denne ble så stor at Hollywood kontaktet Silje. Jada Pinkett Smith, skuespiller og konen til Will Smith, syntes bSafe var så spennende at hun investerte i selskapet.

Silje vil at mobilen skal være et trygghetsredskap.

Det startet med barna. Jeg vil gjøre verden tryggere, sier hun og fortsetter; Bipper ble startet ved en tilfeldighet da min datter Oda var 6 år, og venninnen kom over på besøk med mobiltelefon, sier hun.

«Er det bare dette barnet som har egen mobil, eller alle barn? Er dette noe jeg må forholde meg til som mamma?» var spørsmål Silje stilte seg.

Jeg så et behov innen telefoni som ikke ble tilfredsstilt av markedet, og bestemte meg for å utvikle det jeg ønsket meg: En løsning som kombinerte grensesetting, oversikt og lokasjonsbaserte trygghetsløsninger sier hun, og fortsetter:
– bSafe vokste ut av mine egne behov som kvinne, og ikke minst at min datter nå har nådd tenårene og jeg ser at hennes – og mine – behov endrer seg. Men det er ikke bare en løsning for jenter og kvinner. Vi får stadig tilbakemeldinger fra menn som bruker bSafe når de trener, og det er mange barn av hjemmeboende eldre som spør om bSafe kan fungere som en rpivat trygghetsalarm for dem. Svaret er ja – bSafe er for alle! Nå som bSafe integreres med alarmsentraler og vektertjenester blir virkelig bSafe som en privat trygghetsalarm eller en boligalarm på deg selv som funker uansett hvor du er!

Reisen har vært lang. Oppstartkapital fikk Silje først da hun vant forretningsplankonkurransen Venture Cup i 2006. Fortsettelsen på historien inneholder mange opp og nedturer. Stikkord er: en velgjørende Chess-gründer som investor, en nesten-konkurs, banklån, og redningen – banken som gikk inn som investor, samt diverse nye samarbeid.

Silje flyttet til Silicon Valley sommeren 2012 og har nå bygget opp en avdeling av selskapet der. Med et fantastisk team med toppnivå erfaringer fra å bygge produkter og selskaper internasjonalt, jobber Bipper med å bygge bSafe som et internasjonalt merke og den foretrukne personlige trygghetsleverandøren.

Vi mottar gode tilbakemeldinger på begge produktene fra brukere over hele verden. Å vite at vi har reddet liv er en enorm motivasjonsfaktor. Jeg har bevist for meg selv at jeg kan gjennomføre, og vet også at jeg har inspirert andre, sier hun.

En «stayer»

35-åringen vokste opp i Sandefjord og Florø. Hun studerte ved United World College of the Atlantic, Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole. Fra sistnevnte skole har hun en master i strategi og ledelse. Når det handler om å nå sine mål, gir hun aldri opp.

Stayerevnen er ufattelig viktig, for gründerlivet er en berg-og-dalbanetur. Du må tro på egen idé, våge å bevege deg utenfor komfortsonen, i tillegg til å bygge nettverk for alt det er verdt. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; det er ingen investorer som satser på et hobbyprosjekt!
Bedriften opptar store deler av tiden hennes, og til tross for lange arbeidsdager er det nettopp lidenskapen som holder henne gående.

Familien er selvfølgelig nøkkelen til det hele, uten støtte fra dem hadde jeg aldri klart å finne roten til ideen og oppnå det jeg har gjort, legger hun til.

Nettverk og familieliv

Selv har hun kun to prioriteringer. Barna og selskapet.

Det betyr at personlige ting ofte forsakes. Jeg klarer ikke å være både gründer, perfekt mamma, perfekt kone, sosial venn, treningsnarkoman og hobbydyrker på én gang. Det er familien og selskapet som er i fokus, og med god støtte fra min mann fungerer dette bra. Når det er sagt, så gleder jeg meg til å få bedre tid til å fokusere på meg selv og venner også, forteller hun.

En av hennes styrker er at hun hele tiden bygger nettverk. Hun er ikke redd for å banke på dører.

Jeg deltar på en del arrangementer, og mest av alt er jeg opptatt av å bygge tette nettverk med de rette personene. Jeg har ikke tid til å løpe på nettverksevents hele tiden, så da blir kvalitet mye viktigere enn kvantitet. Grensen mellom nettverk og vennskap er ikke så tydelig for meg, og jeg har mange gode vennskap som har utviklet seg fra nettverksbygging. Selv arrangerer jeg en del fester og «events» for mitt nettverk, både med og uten familier, og deltar gjerne på private middager. «Networkingevents» stjeler familietid, så disse velger jeg med omhu fordi jeg vil prioritere barna så mye som mulig. Her i Silicon Valley er det enklere fordi barna ofte kan være med på mer private «events». Av den grunn inviterer jeg ofte folk hjem til oss, alt fra en annen familie til større grupper. I fjor arrangerte vi 17. mai-feiring, og det gjentar vi i år. Vi var i overkant av åtti personer, noen var nordmenn, men de fleste var fra mitt utvidede nettverk, derav både investorer, toppledere og Silicon Valley-profiler. Slike anledninger er hyggelige for både forretningsvirksomheten og familien, sier hun.

Mer enn teknologi

Når man hører om alt Vallestad har gjort, skulle man tro at hun kunne alt fra start. Men ifølge henne selv, er ikke det tilfellet.

Jeg kunne hverken teknologi eller business da jeg startet opp, men jeg kastet meg ut på dypt vann, og lærte å svømme. Det er mye som tilsammen skaper en god gründer. For meg dreier det seg om en blanding av stahet, vilje, stayerevne, godt nettverksarbeid og at jeg brenner så sterkt for dette. Min glød for det jeg driver med, smitter og tenner lidenskapen hos andre også. Hvis du ikke klarer å tenne andre kommer du ingen vei, understreker hun.

For nettopp det med å bygge team som jobber sammen i riktig retning, skaper suksess.

Et team må ha ulik bakgrunn og referansepunkter slik at vi får ulike syn og innspill. Dette danner tilslutt grunnlaget for gode beslutninger, poengterer hun.

I Bipper har Vallestad rollen som ansiktet utad. Mens det først og fremst er produktlederne som må besitte kunnskapen innenfor det produkttekniske feltet.

Våre produkter er ikke vanskelige å forstå. Jeg kan nok om teknologi til å forklare hvordan ting fungerer på et toppnivå, men i møter med IT-direktør eller tekniske prosjektledere, kobler jeg alltid på personer med teknisk kunnskap fra vår salgsavdeling. Poenget er aldri at en person skal kunne alt. Det er vel hele poenget med team, sier hun.

En tommelfingerregel er: Sørg alltid for å rekruttere personer som er dyktigere enn deg selv og kompletterer deg.

Silje rekrutterte nylig en ny CEO. Hun mente tiden og produktene var modne for å få inn en person med lang erfaring fra mobilbransjen og å bygge selskap internasjonalt. I valget av ny CEO hadde hun tre kriterier:

(1) Internasjonal kompetanse og erfaring fra mobilbransjen, (2) stor lidenskap for arbeidet og en brann for å skape endring, og (3) at vi kan ha det gøy sammen både på jobb og i fritiden. Det sosiale samværet er enormt viktig når vi skal jobbe sammen 24-7. Jeg må ha tillit til den personen jeg jobber sammen med. Full tillit! Jeg fant den rette i en nær familievenn her i Silicon Valley. Nicklas og jeg traff hverandre gjennom våre døtre rett etter jeg hadde flyttet hit. Han var da Head of Global Partnerships i HTC mens jeg startet byggingen av Bipper og bSafe her borte. Etter hvert ble det klart at vi ønsket å gjøre det sammen, og vi utfyller hverandre på en fantastisk bra måte!

Jeg har kun ett stort mål. Å skape en skape en verdensledende, mobilbasert merkevare, innen personlig sikkerhet, avslutter hun.

Kvinner bør satse

Spesielt kvinner bør tørre å satse mer. Som gründer og sjef ønsker Silje Vallestad at andre skal lære av hennes feil, men de skal også få gjøre sine egne.

Hjemme hos familien Vallestad i Silicon Valley, er det mannen som har påtatt seg den mer tradisjonelle kvinnerollen. Far i huset er hovedpersonen i familielivet.

In a mans world…

Pappa er like viktig som mamma, og jeg ser ikke at det bør være noen forskjell mellom kvinner og menn der. Jeg har tillit til at min mann kan håndtere både hus og hjem på samme måte som kvinner har gjort gjennom alle tider, forteller hun.

Mens hun på sin side – i business-verdenen – møter på menn i den mer tradisjonelle mannsrollen. Og dem finnes det mange av innen det tekniske feltet.

Kvinneandelen er kanskje ti prosent. Som kvinne tror jeg det åpner flere dører, folk er nysgjerrige siden vi kvinner skiller oss ut. Likevel er det nok enklest som mann å få i havn avtaler. «Gutteklubben Grei» råder dessverre fortsatt, meddeler hun.

Men hun lar seg ikke stoppe.

Sikter mot toppene

I løpet av oppveksten hadde hun tre karrieredrømmer: statsminister, jagerflypilot og generalsekretær i FN. Hun ler litt av det siste.

Toppene har jeg alltid siktet mot, og spesielt posisjoner der jeg kan være første kvinne. Jeg ser ikke for meg en «vanlig» jobb fremover heller, men ser heller for meg å starte flere selskaper, eller å gå inn i en posisjon der jeg på samfunnsmessig nivå kan bidra til å skape endring, sier hun.

Som leder stiller hun harde krav til både seg selv og teamet, men hun tenner også en glød og skaper engasjement.

Jeg vil inspirere og vise andre rundt meg at det er mulig å satse. Jeg vil se andre tørre å satse, ta eierskap til prosjekter og kjøre på. Det er bedre å gjøre feil enn ikke tørre å prøve. Å være gründer er tidvis krevende; du lever under stor usikkerhet og mye stress, men du må fortsette å satse 100 prosent og ikke gi opp, oppfordrer hun.

Noe av det hun ønsker å fokusere på fremover er å investere i andre «start-ups», og hjelpe til å bygge disse – som investor og rådgiver.

Jeg anbefaler alle å lese Sheryl Sandbergs bok «Lean In.» Den forteller det meste slik jeg også opplever det – både som kvinne og som observatør av kvinner i organisasjoner rundt meg, sier hun.

facebooklinkedin

Parisa

Legg igjen en kommentar